top of page

Ekesjö Gård 1A | VINGÅKER

Välkommen till vackra Ekesjö Gård!
Nu finns tillfälle att förvärva en helt unik gård lätt att förälska sig i med fantastiskt läge vid vattnet precis på gränsen mellan Sörmland och Östergötland.
Här finns möjlighet till djurhållning och generationsboende och om sommaren är gården som tagen ur ett vykort av den svenska sommaridyllen.

PRIS: SÅLD

OMRÅDE: Vingåker

BOSTADSTYP: Gård
BOAREA: 220 m²    Biarea: 110 m²

ANTAL RUM: 7 rok

DRIFTSKOSTNAD: 47 729 kr/år
TOMTAREA: 8 648 kvm
BYGGÅR: 1909

Onlinevisning:

Klicka för större format.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:

Fantastisk gård vid vattnet!

Gårdsbilden består av en huvudbyggnad, två flygelbyggnader, några ekonomibyggnader samt ett växthus.
Allting är genomgående fräscht och smakfullt renoverat. Man har lyckats behålla den lantliga charmen samtidigt som man med de fina kulörerna och materialvalen skapar en känsla av lyx. 
När man kommer in genom de vackra entrédörrarna möts man av den trevliga hallen. Direkt till höger ligger köket som är ett lantligt och mysigt kök från 2014. På samma plan finns även en rymlig matsal, vardagsrum med härlig öppen spis och utgång till stor altan med en fantastisk kvällssol. Det finns också ett rum som idag används som kontor,  ett sovrum samt ett helkaklat badrum från 2014. 
På övre plan finns en hall och framför den ett trevligt allrum med en vacker bevarad kakelugn. På varsin sida om allrummet finns två stycken sovrum. Från masterbedroom når man en stor klädkammare och det finns även flera kattvindar som ger gott om förvaring. Här finns också ett fint badrum med ett fint litet inkaklat badkar.
Huset har många vackra detaljer, med spegeldörrar till flera rum och genomgående vackra trägolv i hela huset.

Gästhuset är en av flygelbyggnaderna och är även det i mycket gott skick. Det består av kök, vardagsrum, två st sovrum, ett badrum, klädkammare samt kattvind och är perfekt att hyra ut eller använda som generationsboende.
Den andra flygelbyggnaden är den gamla drängstugan som består av ett sovrum. Perfekt som gästrum eller övernattningsrum.

Ekonomibyggnaden är en före detta ko-lada som idag är anpassad för getter med många stora ytor och även stort höförråd. Det finns även ett vackert gammalt hus för hönsen och en fin vedbod. Ett fint litet växthus finns även på tomten som har teglade odlingslådor och runt gården breder åkrar och skog ut sig. På tomten finns stora gräsytor och uppvuxna gamla fruktträd samt en stig som leder ner till vattnet, Marsjön, som blir varm om somrarna och innehåller mycket kräftor. Nere vid sjön finns en brygga som man kan nyttja.
Vill du veta mer eller är intresserad av att bo i en riktigt svensk idyll, tveka inte att höra av dig till mäklaren!

Närområde

Runt gården finns mycket vacker natur och stora skogar. Fina promenadvägar och bra fiske av kräftor, abborre och gädda i Marsjön.
Man tar sig snabbt in till Vingåker centrum på bara ca 7 minuter där det finns affärer, skolor, restauranger och den stora Vingåkers factory outlet.

Kommunikation

Det tar ca 1,5 timme till Stockholm med tåg.
Med bil tar du dig till flera lite större städer. Inom ca en timme ligger Eskilstuna, Norrköping, Linköping och Örebro.

bottom of page