top of page

Eskilstunavägen 3 | Torshälla

På ett berg i en oas av doftande syrener mitt i den pittoreska lilla staden ligger den här sekelskiftesfastigheten. 
Trots det centrala läget skyddar den lummiga trädgården väl från insyn och man får en känsla av att vara på landet.
Här ifrån har du gångavstånd till matbutiker, restauranger, caféer och den vackra ån som ringlar sig genom staden.

PRIS: Utgångspris 4 950 000 kr

OMRÅDE: Torshälla

BOSTADSTYP: Villa
BOAREA: 150 m² + 90 m²
TOMTAREA: 1 147 m²
ANTAL RUM: 6 rok + ateljé med 4 rum och WC samt lägenhet med 2 rok
BYGGÅR: 1885-1900

VISNING: Planerad visning 12/8 och 15/8 

Välkommen att boka din privata visningstid på 070-3462666

Objektbeskrivning

Onlinevisning:

Klicka för större format.

Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:
En grönskande oas mitt i stan med närhet till allt

Fastigheten består av två stycken hus . Det ena uppfördes kring år 1900 och har de senaste åren renoverats smakfullt men har många vackra detaljer bevarade. Bottenplan består av kök, sovrum/kontor, vardagsrum och matrum. Den öppna planlösningen gör att rummen känns ljusa och luftiga. I vardagsrummet finns en dekorativ öppen spis och man har bevarat den vackra fiskbensparketten i flera av rummen.
På övre plan finns tre sovrum i mjuka färger med vackert ljusmålade trägolv. Här finns också ett helkaklat badrum med dusch, tvättstuga och flera rymliga kattvindar som kan användas till förvaring eller anpassas till en walk-in-closet.

Det andra huset byggdes 1886 av Målare Sven August Sjöblom som använde det som sin målarverkstad. Hans svärson tog sedan över rörelsen och bodde i hela sitt liv på gården. Det här huset har på senare år använts som ateljé och består även av en lägenhet med 2 rok. Det passar utmärkt till att hyra ut eller använda i egen verksamhet. Även här finns vackra detaljer så som gamla trägolv, träbjälkar i taken och en fantastisk vedeldad järnspis. Här finns stora möjligheter att förädla och anpassa efter eget tycke och behov.


Trädgården är lummig och består av gammaldags perenner, buskar, bärbuskar, pioner, doftande nyponrosor och olika lökväxter. Här finns flera platser för att ställa trädgårdsmöbler. Här finns också fyra stycken bodar under huset som är perfekt som förvaring av trädgårdsredskap, ved mm.
Det här är verkligen en oas mitt i stan med närhet till allt!

Närområde

Fastigheten ligger mitt i centrala Torshälla. Torshälla stad fick stadsprivilegier av dåvarande kungen Birger Magnusson och 2017 fyllde den lilla staden 700 år. Det finns mycket historia här och i den gamla delen av Torshälla finns många äldre hus bevarade och kullerstenen ligger kvar på gatorna runt kyrkan.

 

Mitt emot fastigheten ligger Holmberget, här finns en park som erbjuder slingrande gångar, statyer och vacker utsikt mot gamla Torshälla. I ån stor en ståtlig staty av Tors bockar som skapats av konstnären Allan Ebeling.
Här har man även närhet till två stycken golfbanor (Torshälla och Mälarbaden), badplatser och Torshälla hamn. 
I Torshälla finns allt man behöver. Matbutiker, restauranger, cafeér, skolor, förskolor, vårdcentral, systembolag och bibliotek.


I Krusgårdsparken i Torshälla finns allt från utegym, äventyrslekplats, multisportarena, parkourbana, OCR-bana och beachbollplan till strandhäng med vilomöbler och parasoller.
10 minuter utanför Torshälla ligger Mälarbaden som har en populär badplats för barnfamiljer, camping, golfbana och snart även Padelbana.

https://visiteskilstuna.se/se--gora/aktiviteter--idrott/fler-aktiviteter/krusgardsparken

https://www.eskilstunafriidrott.se/nyhet/9/ocr-hinderbana-i-torshalla 

Kommunikation

Bussar går från Östra torget flera gånger i timmen in till Eskilstuna och flera gånger om dagen till Mälarbaden. 
Du når E20 med bil på bara 5 minuter och du tar dig in till Eskilstuna på ca 15 min.
Till Västerås tar det ca 30 min med bil och till Stockholm ca 1,20 tim.

bottom of page