top of page

Skultuna Gocksta 3 | Västerås

Välkommen till Gocksta gård som är en fantastisk fin hästgård i Mälardalen. Här finns många möjligheter till att bedriva verksamhet men även för privat bruk. Gocksta bjuder på öppna fina landskap och ligger endast 1,5 mil utanför Västerås. 

Välkomna! 

PRIS: SÅLD

OMRÅDE: Skultuna, Västerås

BOSTADSTYP: Hästgård
BOAREA: 225 m²
TOMTAREA: 36 787 m²
ANTAL RUM: 7 rok
DRIFTSKOSTNAD: 
BYGGÅR: 1909

VISNING: SÅLD

Onlinevisning:

Klicka för större format.

Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:

TEGLAT STALL OCH LANTLIGT BOND-KÖK

Välkomna till denna fantastiska hästgård belägen i Mälardalen. Fastigheten med sina 3,6 ha vackra, öppna landskap har utmärkta förutsättningar för dig som vill bedriva verksamhet men även dig som privatperson. Gården har ett vackert teglat stall med 10 boxplatser, genomtänkta detaljer såsom gott om förvaringsutrymmen, hängandordningar och 6 stycken uppställningsplatser. Boxarna är rymliga med praktiska skjutdörrar och stor sadelkammare med dubbelgarderob till varje boxplats. Stor ljus spolspilta, loge och luftigt höloft. Ytterligare ett stall med 5 boxplatser finns i anslutning till det stora stallet och utrymme för utbyggnad är inte omöjligt. Stort härligt ridhus med internationella mått, fibersand och sprinklersystem. Fina stora rasthagar, underbar natur och små gårdshus som går att renovera till mysiga bostäder att hyra ut alternativt till någon verksamhet, Det finns även ett äldre dubbelgarage.

På andra sidan vägen ligger bostadshuset, det stora sekelskifteshuset med rymliga ljusa rum, gedigna gamla fönster och fina materialval. I bostadens hjärta finns en stor ljus och välkomnande entré/hall som leder dig vidare till det lantliga bond-köket samt ett gammaldags härligt hörnskafferi. I allrummet möts man  av den vackra kakelugnen, samt utgång till baksidans stora altan med vy över det vackra öppna landskapet. Det finns alla möjligheter till stora middagar i den stora, ljusa salongen med såpskurat furugolv, vitmålat trätak och hög dekorativ golvsockel. Boningshuset har 5 stycken rymliga sovrum och toalett med dusch både på entréplanet och övre plan, stor walk-in-closet och inredd kattvind finns i anslutning till två av sovrummen.Stora delar av huset är renoverat under de senare åren. 

Trädgården är stor och härlig med gammaldags perenner, fruktträd samt bär- och prydnadsbuskar. Här finns potential för den som vill, bygga pool, garage eller förråd.
Drömmer du om att bo på landet och ändå nära stan, då är det är något för dig!

 

BO PÅ LANDET MEN MED NÄRHET TILL STAN

Området kring Gocksta bjuder på ett fantastiskt öppet landskap med närhet till skogen för den som vill promenera, plocka bär/svamp eller rida.
För den som spelar golf finns en fin 18 håls golfbana endast 5 minuter från fastigheten.    
Skultuna, 5 km bort, är en gammal bruksort som växte fram på 1600-talet i form av Skultuna Messingsbruk. Här finns idag förutom mässingsbruk även förskolor, skolor, Ica, post, bibliotek, bank, frisör mm. För den som är aktiv inom idrott och föreningsliv finns här ishall, fotbollsplan, mountainbike-spår, parkourbana, utegym, elljusspår, bad och grillplatser.
Det tar 30 minuter till Strömsholm och ca.1 timma till Sundbyholms Slott och travbana där det arrangeras stora hästtävlingar flera gånger om året.

 

BRA MED KOMMUNIKATIONER

Busshållplats finns 2 km från fastigheten och trafikeras 3 gånger/timma till Västerås eller Skultuna. Från Gocksta tar man sig till Västerås Central på 15 minuter varifrån man enkelt tar sig till Stockholm på 1 timma. Övriga avstånd Västerås Centrum 15 minuter, Erikslunds shoppingcenter 10 minuter, Skultuna 5 minuter.

bottom of page