top of page

Grönviks sjöväg 12 | Sorunda

Välkommen till Grönviks sjöväg!
Nu har du möjlighet att förvärva den här fina hästgården med oändliga möjligheter och vattnet utanför fönstret!
Gården har ett unikt läge med sjötomt, två bostadshus, två gästhus, två stall, ett ridhus och flera ekonomibyggnader. Detta gör gården perfekt som generationsboende eller om du vill driva en verksamhet. 

PRIS: SÅLD

OMRÅDE: Sorunda

BOSTADSTYP: Gård
BOAREA:  135 + 115m²

DRIFTSKOSTNAD: 
TOMTAREA:  
BYGGÅR: 

VISNING: SÅLD

Onlinevisning:

Klicka för större format.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:

Fantastisk hästgård med sjötomt

De två bostadshusen på 135 samt 115 kvm har stor möjlighet att sätta sin egen prägel på. Det ena huset har tre sovrum och det andra 2-3 sovrum. Huset närmast vattnet har en stor altan med otroligt fin utsikt över Himmerfjärden. Här kan du duka upp till middag om somrarna eller ta ett dopp i spabadet en mörk höstkväll.
Precis intill vattnet ligger de två gästhusen. Det ena uppgår till ca 75 kvm och det andra är en lite mindre friggebod. Dem kan man med fördel hyra ut eller använda som personalbostad vid verksamhet.
Totalt finns det 17 st boxplatser fördelat på två stall. I det ena finns nio boxar och i det andra finns åtta stycken boxar. Det finns även spolspilta i båda stallen samt sadelkammare och förvaringsrum. I ena stallet finns även ett kök samt tvättrum.
Ridhuset uppgår till 20x60 kvm och är perfekt att ha under de kallare månaderna. Det finns även en liten uteridbana.
Marken uppgår till drygt 4,7 ha och här finns flera stora och bra hagar. Den stora ladan är isolerad och har gott om förvaringsutrymme samt en stor carport för gårdsfordon, båt etc.

Nere vid vattnet finns en väl tilltagen brygga där det finns gott om plats för att ha både solstolar, loungemöbler och matgrupp. Här kan du även lägga till med båt och du åker snabbt över till Mörkö eller Oaxen.
Kvällssolen strålar in över bryggan och här är en rogivande plats att blicka ut över vattnet och skärgårdsfärjorna som glider förbi. Här bor du nära naturen i en idyll som många drömmer om.

Det här är en unik möjlighet att förvärva både sjötomt och gård i ett och ger möjlighet för både båt- och hästintresse!
Är detta en plats för dig, tveka inte att höra av dig till mäklaren för mer information!

Närområde

Inte långt från Nynäshamn ligger Sorunda. Här bor man nära skola, aktiviteter och service men har också närhet till skog och öppna landskap. Här finns en hembygdsgård som bland annat arrangerar midsommarfirande och hembygdsdagar.
Här finns också många runstenar, hällristningar, fornborgar och hundratals gravfält som skapar historia. 
Sporthall finns i Sunnerby. Möjlighet till aktiv fritid med golf, hästsport och en härlig natur och havet på nära avstånd. Inte långt från gården ligger Rangsta Båtklubb som har ca 170 medlemmar. Här finns också 117 st båtplatser.

bottom of page