Lunda Grindstugan | Jönåker

Den här hästgården ligger med ett perfekt läge i Sörmlands vackra, böljande natur. Med ett avskiljt läge och en riktig gårdskänsla har du ändå bara ca 20 min till Nyköping och 30 minuter till Norrköping.
Här finns allt man behöver för att bedriva en hästverksamhet. Här finns stora beteshagar, lösdrift med ligghall, ett stort ridhus och upplyst uteridbana. 

PRIS: Utgångspris 7 900 000 kr

OMRÅDE: Jönåker, Kiladalen

BOSTADSTYP: Gård
BOAREA: 106 m² (+ 63 m²)

ANTAL RUM: 4 rok

DRIFTSKOSTNAD: 77 391 kr
TOMTAREA: 6,8 ha
BYGGÅR: 2005 (1929)

VISNING: Tag kontakt för visning!

Objektbeskrivning

Energideklaration 1

Energideklaration 2

Onlinevisning:

Klicka för större format.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:

Hästgård med ridhus och stora betesmarker

Den här hästgården ligger med ett perfekt läge i Sörmlands vackra, böljande natur. Med ett avskiljt läge och en riktig gårdskänsla har du ändå bara ca 20 min till Nyköping och 30 minuter till Norrköping.
Här finns allt man behöver för att bedriva en hästverksamhet. Här finns stora beteshagar, lösdrift med ligghall, ett stort ridhus och upplyst uteridbana. Stallet är väl tilltaget och uppdelat i tre delar, för att lätt kunna utrymma eller stänga av vissa delar vid eventuella smittor.
Här finns nio boxar och två stycken sadelkammare, en foderkammare  och en gjuten betongplatta för gödsel. Idag används container.
2015 byggdes ett nytt ridhus om 48x22 m. Ridhuset är ljust och luftigt och det finns även en läktare. Längs ridhusets ena sida byggdes även ett nytt stall 2017 med fyra stycken boxar samt sadelkammare. Ovanpå detta stall finns en höskulle.
Marken uppgår till 6,8 ha och är till största del betesmark.

På gården finns två boningshus. Souterränghuset är huvudbyggnaden och det andra huset hyrs idag ut. Souterränghuset har tre stycken bra sovrum, ett matrum och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Köket är ljust och modernt med bardisk som är perfekt som sällskapsyta när man har gäster och står vid spisen. Vardagsrummet är trevligt med en värmande braskamin där man kan krypa upp i soffan en burrig höstdag. På souterrängplanet finns en relaxavdelning med bubbelbadkar, dusch, WC och en vedeldad bastu. Här finns också tvättstuga med utgång till tomten.
På tomten finns även verkstad, bilgarage samt traktorgarage.


När man kommer in i uthyrningshuset har man köket till höger och vardagsrummet till vänster. I köket finns en matplats och en bevarad gammal vedspis och även i det här vardagsrummet finns en braskamin som värmer gott. På detta plan finns även ett badrum med WC, dusch och tvättmaskin samt torktumlare. På övre plan finns ett trevligt stort sovrum med flera garderober, ett lite mindre sovrum, en klädkammare och en kattvind för förvaring.

Den här gården är perfekt för dig som vill kunna ha hästarna hemma, kanske bedriva en verksamhet eller hyra ut boxplatser och kunna erbjuda både ridbana och ridhus och nya fräscha stallplatser. Läget gör också att du snabbt tar dig ut på E4:an och har nära till flera stora, bra tävlingsplatser. Är denna hästgård något för dig? Välkommen att höra av dig till mäklaren för mer information!

Närhet till både natur, städer och golfklubb

Här kan du njuta av den vackra sörmländska naturen. Mycket skog och fina promenadvägar finns. Förskolor och skolor finns i Jönåker och även en matvarubutik. Här finns också Jönåker golfklubb som har en trevlig golfrestaurang som lagar mat från grunden. Du når E4:an på några minuter och in till Nyköping är det 20 min där större utbud av mataffärer, shopping och restauranger finns. Till Norrköping 30 min.