top of page

Mellösa-Mälby Annegård, Mellösa

Välkommen till Mellösa-Mälby Annegård!
Den här vackra gamla prästgården från 1855 ligger omringad av vacker natur mitt i hjärtat av Sörmland.

Här finns stora beteshagar och en fantastisk fågelsjö. Flera uthus finns på fastigheten som skapar stora möjligheter. Här finns en stor lada, ett stall, en gäststuga (fd hönshuset), jordkällare och en gammal kuskbostad som man kan iordningställa.
Det här är en idyll för dig som vill bo på gård eller driva verksamhet inom djurhållning. Det finns även möjlighet att köpa till mer mark!

PRIS: Utgångspris 12 295 000 kr    

OMRÅDE: Mellösa

BOSTADSTYP: Gård

HUVUDBYGGNAD:  390 m2 
TOMTAREA:  50 000 m2 (möjlighet till mer mark finns)
ANTAL RUM: 9 rok
BYGGÅR: 1856

DRIFTKOSTNAD:  52 500kr/år inkl gårdförsäkring

VISNING: Planerad visning 14/5 -22

Välkommen att boka din privata visningstid på 070-3462666

Objektbeskrivning

-Alternativa förslag på uppvärmning av prästgården

-Historik över prästgården- dokument

-Mer historia över Mellösa prästgård-dokument

Onlinevisning:

Klicka för större format.

Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:
Lantlig idyll med närhet till vatten och natur

Tomten runt huset har stora gräsytor, många rabatter och uppvuxna gamla fruktträd. Trädgården bevattnar du med vatten från den egna lilla sjön.

Framför huvudentrén dominerar en stor gräsrundel med stora, vackra träd att sitta under. Denna oas behöver upplevas på plats. En rymlig veranda finns utanför den stora entrén och här får man plats med två sittgrupper.

Huset är herrgårdslikt och många vackra detaljer finns bevarade. Vackra gamla trägolv finns genomgående i huset och de breda listerna runt golv och tak framhäver de karaktäristiska dragen.
När man kommer in genom entrén möts man av en välkomnande hall med handslaget tegelgolv in i köket. Från hallen kommer man rakt in i den pampiga matsalen. Här finns gott om utrymme för att ha ett rejält matbord.

Till vänster om hallen når man köket. Köket är lantligt och har en gammal dekorativ vedspis bevarad. Här finns även en bardisk och ett stort skafferi. Framför fönstret finns öven plats för ett matbord.
På nedre plan finns även ett stort vardagsrum, kontor med kassaskåp och ett sovrum. Alla rum är väl tilltagna och har generösa ytor. På samma plan finns även badrum/tvättstuga, två stycken WC och utgång till den rymliga altanen. 
På övervåningen kommer du direkt upp till det stora allrummet med ett fantastiskt fönster och en magnifik takhöjd. Här finns det fyra stora sovrum varav ett med balkong, badrum, stor vind två kattvindar. 

Egen borrad brunn samt möjlighet att ta vatten för bevattning från den egna sjön samt energilösningarna möjliggör självförsörjning och låga boendekostnader. Fastigheten har en HDG biopanna (flis/pellets) på 65kW med 3 kbm ackumulatortank och kapacitet för uppvärmning  av 1200 kvm boyta. Solcellsanläggning på 18,56 kW fördelat på 64 paneler. El-patroner installerade i ackumulatortank ger varmvatten från solceller under sommarhalvåret.

Renovering av kuskbostaden ger ytterligare 190 kvm boyta med 4-5 sovrum och möjligheter för generationsboende, plats för egen verksamhet, uthyrning eller varför inte ett Bed & Breakfast...

Det här är en fantastisk gård med många möjligheter!

 

Närområde

Mellösa har vuxit fram runt järnvägen och i det lilla samhället med bullerbykaraktär bor idag cirka 550 invånare. Orten är belägen i en vacker och mycket gammal kulturbygd. Här finns vacker natur, sjöar och fina vadringsstråk.

Här finns även förskola, låg- och mellanstadieskola och fritidshem, samlingslokal samt ett par specialaffärer. Mellösa har en liten, mycket vacker och välbevarad kyrkby. Strax utanför Mellösa ligger statsministerresidenset Harpsund. Hit har vårt lands regerande statsministrar tagit med många framstående ledare och politiker i från andra länder.

Kommunikation

Du tar dig in till Flen på ca 10 minuter med bil. Där finns skolor, förskolor, välsorterade matbutiker, systembolag, tränings- och simanläggning, skridskohall, bowlinghall mm.
Det tar ca 30 min till Eskilstuna med bil.

bottom of page