top of page

Fräkenbacken Nyhem | Katrineholm

Välkommen till Nyhem!
Mitt i Sörmlands och dess vackra natur hittar du den här välskötta hästgården. Ett nyrenoverat bostadshus, en nybyggd lägenhet och en liten gäststuga. Här finns stall med bra boxar och stora hagar, detta gör den här gården perfekt för dig som vill driva en egen liten verksamhet eller för en hästintresserad familj där det finns rum för alla åldrar.

PRIS: SÅLD

OMRÅDE: Katrineholm

BOSTADSTYP: Gård
BOAREA: 144 + 65 m²

ANTAL RUM: 5 rok

DRIFTSKOSTNAD: 
TOMTAREA: 42 192 kvm
BYGGÅR: 1909

VISNING: SÅLD

Onlinevisning:

Klicka för större format.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:

Välskött hästgård i hjärtat av Sörmland

Gården ligger i Katrineholm, nära vatten, natur och Eriksbergs slott. Här finns milslånga skogsvägar och bara ett stenkast bort ligger en liten sjö som inbjuder till fiske och bad. Inte långt bort ligger även Katrineholms golfklubb och naturen runt omkring erbjuder både svamp och bärplockning. Här når du fyra stycken ridhus inom 20 min.

Det stora bostadshuset uppgår till 142 kvm. På bottenplan finns en ny tillbyggd hall med golvvärme och rymlig klädförvaring och ett ljust och fräscht vardagsrum med en värmande gjutjärnskamin. Här finns även utgång till en nybyggd altan som har en härlig utsikt över naturen runt gården. På samma plan finns också ett  vackert kök i lantlig stil med bra materialval, från köket når man matrummet som har fönster åt tre håll och härligt ljusinsläpp. På nedre plan finns även en WC med tvättmaskin och torktumlare samt dusch. 
På övre plan finner du två stycken rymliga sovrum med klädkammare i båda rummen och utanför rummen finns ett allrum/kontor. Hela huset är genomgående renoverat under 2019 och allt känns ljust, fräscht och smakfullt.

På gården finns även en magasinbyggnad från 40-talet som man 2018 byggde om till en lägenhet. Lägenheten är väl isolerad och har låg energiförbrukning. Övre plan har en öppen planlösning om ca 40 kvm med modernt kök med stenskivor, infälld diskho och helkaklad vägg. Här finns utrymme för matbord samt en större vardagsrumsdel. Stora fönster med fin utsikt över beten och skog åt ena hållet och fönster mot gårdsplanen åt andra hållet. På övre plan finns även ett sovrum med platsbyggd klädförvaring.
Nedre plan består av en rymlig hall med bra förvaring och här finns även ett badrum med WC, dusch samt tvättmaskin.
I denna byggnads nedre plan, separat från bostaden finns en carport som idag används som ved-/höförråd. På byggnadens gavel finns en nybyggd altan från 2019 om ca 4x4 m. El, vatten och avlopp är nytt från 2018 då bostaden byggdes.

Stallbyggnaden är uppdelad i olika avdelningar. Den stora stalldelen har sex stora boxar , två uppställningsplatser, spolspilta och solarium. Boxarna har vattenkoppar och allt vatten inkl spolspilta är vinterisolerat med frostvakter. Sadelkammaren är varmisolerad och det finns även ett torkrum som iordningställdes 2015. och ett tvättrum/foderrum som byggdes 2017. Fikarummet finns på baksidan med ett nytt, modernt kök med induktionsspis, varmluftsugn och kyl. Toaletten finns tvärs över stallplan och är även den varm och vinterbonad uppförd 2019. Det finns även en loge/magasindel med stor skjutport och gjutet golv. Intill det ligger en del med kallstall där det finns tre stora boxar. I samma byggnad finns även en gårdsverkstad och trädgårdförråd med stort förvaringsutrymme.
I anslutning till stallet några meter från utgången finns sex daghagar, varav en har regn-/vindskydd. Samtliga hagar har åretrunt vattenkopp och belysning. Det finns även en större hage med ligghall byggd 2017. Det finns även två till stora hagar där den ena har god växtlighet och kan användas som beteshage på sommaren eller lösdrift på vintern. Intill finns även fler hagar och mark på arrende som medföljer fastigheten om så önskas. På gården finns även en väl tilltagen ridbana från 2015 om 54x24 m med belysning. Banan har dike på samtliga sidor och är dränerad.

Hela gården är välskött och näst intill allt är renoverat löpande mellan 2015 och 2019. Allt är väl genomtänkt och noggrant gjort med både funktion och säkerhet i åtanke. Här kan du bara flytta in utan att behöva tänka på renovering. 

Närhet till både storstäder, skog och aktiviteter

I området finns milslånga skogsvägar med bär och svamp. Här har du närhet till fiske, bad och båtliv . Bara 2 km bort ligger ett kalkbrott och flera ridhus finns inom 20 min resväg. Flera sjöar finns i närområdet och ca 10-15 min bort ligger Katrineholms golfklubb och Ericsbergs slott. I närheten finns även en skidbacke för den som gillar vintersport.
Det tar 15 min in till Katrineholm, där finns flera skolor, förskolor, sjukhus, matvarukedjor, klädbutiker, apotek, systembolag och järnvägsstation. Gården har ett perfekt läge där du når flera större städer under en timma. Till Norrköping tar det ca 40 min, Nyköping 50 min och Stockholm når du på 1 h 50 min med bil men med snabbtåget från Katrineholm tar det endast 53 min.

bottom of page