top of page

Rotsunda Herrgård | Sollentuna

En fantastisk oas mitt i city! Bara 10-15 minuter från Arlanda ligger den här fantastiska herrgården. Miljön är härligt lummig och gården är helt insynsskyddad trots att den ligger så nära motorväg, city och Arlanda! Här finns stall, ridbana samt uthyrningslägenheter.

PRIS: SÅLD

OMRÅDE: Sollentuna Rotebro

BOSTADSTYP: Gård
BOAREA: ca 450 m²

ANTAL RUM: 

DRIFTSKOSTNAD: 
TOMTAREA: 
BYGGÅR: ca 1850-tal 

Onlinevisning:

Klicka för större format.

Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:

Herrgårdsmiljö med stall, ridbana och uthyrningsmöjligheter

Den vackra huvudbyggnaden är från mitten av 1800-talet och framför husets pampiga entré finns en rundel som sig bör på dessa fina herrgårdsbyggnader. I det stora bostadshuset på nedre plan finns 5 rok varav 2 st är sovrum. Matsal, salong samt ett av sovrummen ligger i fil på nedre plan och på baksidan av huset finns ett väl tilltaget trädäck som omringar av stora gräsytor och doftande syrener. På övre plan som idag hyrs ut finns även där 5 rok. Boarean uppgår till ca 450 kvm totalt.
I bostaden finns flera vackra gamla kakelugnar och en gammal spis. Vackra gamla trägolv och flera andra detaljer har bevarats för att bibehålla sekelskifteskänslan och den lantliga stilen. 
På gården finns även en flygelbyggnad med två lägenheter som idag hyrs ut. En mindre lägenhet med ett sovrum och en större lägenhet med tre sovrum. Båda lägenheterna är fördelat på två våningsplan. 


Det finns även ett mysigt litet stall med 5 st boxar som även det hyrs ut. Mitt emot stallet finns en stor välskött ridbana som är omringad av lummiga träd. Här finns stora gröna hagar och gården lämpar sig därför som hästgård. På några minuters skritt avstånd finns ett privatstall med ridhus där man kan köpa klippkort. 
Mysigt belägen intill hästhagarna och avskiljt från de övriga byggnaderna ligger trädgårdsmästarbostaden, även den hyrs idag ut.

 

Mycket historia och känslan av landet men nära till city

Gården har flera uppvuxna gamla fruktträd och man får känslan av att vara på landet trots att det ligger så nära stan och alla bekvämligheter. Som ägare till denna gård kan man bo "gratis" med goda hyresintäkter vilket är till stor fördel! 

 

Huset och gården bär på mycket historia. Som t.e.x. är järnhällen ovanför öppna spisen i salen i huvudbyggnaden tillverkad för Fredrik 1 år 1721-1750.
Säkerhetständstickan uppfanns i huvudbyggnadens kök och Grindslantens motiv finns vid Rotebro.

Lundström byggde huvudbyggnaden omkring 1854.

Det här är en fantastisk oas som ligger nästan mitt i stan.  Vill du leva gårdsliv men ändå ha närhet till citypulsen och på bekvämt avstånd till Arlanda, tveka inte att höra av dig till mäklaren för mer information!

Närområde

Gården har närhet till allt och man tar sig lätt in till city på bara 20 min.
Här har du också närheten till vatten. På Bara 5 minuter går an till Norrvikens badplats och 10 in bort ligger Norrviken båtklubb där det finns plats för småbåtar.
Det finns även golfklubb i närheten för den golfintresserade. På Bara 7 min med bil kommer du till Sollentuna golfklubb (Viby).
I närområdet, bara 7-10 min skrittväg finns privatstall med ridhus där det går bra att köpa klippkort eller betala per gång för att få nyttja.
Det finns även många förskolor, skolor, matbutiker och bussar inom gångavstånd. Det tar två minuter att gå till närmsta busshållsplats och 10 min att gå till Rotebro station som tar en raka vägen in till Stockholm central.
Med bil tar det ca 10-15 min till Arlanda.

bottom of page