top of page

Gryta-Säva Gård | Örsundsbro

Välkommen till Säva Gård!
Nu finns möjlighet att förvärva den här fastigheten som har oändliga förutsättningar i en naturskön miljö.
Den här gården har allt man kan önska för att bedriva verksamhet inom hästbranschen, konferensverksamhet eller kanske ett B&B!
På fastigheten finns två bostäder i vackra herrgårdsliknande byggnader, ridskole- och inackorderingsverksamhet med stort stall, uteridbana, ridhus med cafeteria samt en terrängbana. Byggnadernas placering skapar en härlig innergård med sol och lä. Här finns även mycket mark med stora fina hagar och ett gästgiveri med rum för uthyrning. Närheten till den omväxlande Sävaån ger behaglig avkoppling och fina promenader.
Den här gården har ett fint sammanhållet gårdstun.

PRIS: SÅLD

OMRÅDE: Örsundsbro

BOSTADSTYP: Gård
BOAREA: 400 m² + 225 m² + 300 m²
TOMTAREA: 562 640 m²
BYGGÅR: 1928-1930

VISNING: SÅLD

Onlinevisning:

Klicka för större format.

Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:

HÄSTGÅRD MED VACKRA BYGGNADER OCH MÅNGA FACILITETER

Herrgården är från 1930 i klassisk stil med en björkallé. Stora delar av huset är nyrenoverat, men man har valt att behålla vackra gamla detaljer. Huset har två kök, vilket gör det möjligt att nyttja som två bostäder, som till exempel ett generationsboende. Huset har även en rejäl källare med tvättstuga, liten bastu och en stor vindsvåning som inte är inredd i dagsläget. 


Ytterligare ett hus finns med två lägenheter som i dagsläget är uthyrt.
Gästgiveriet från 1663 har ett godkänt modernt kök och fem rum fördelat på 2 våningar.
I den lilla sidobyggnaden till Gästgiveriet finns ytterligare en liten lägenhet med kök, dusch och toalett.

Stallet är renoverat löpande och har 45 boxar, de flesta av Myrby plastplank. Boxarna är även utrustade med automatiska uppvärmda vattenkoppar.
Stor sadelkammare som har gott om utrymme för förvaring av utrustning. Rymmer just nu ca 70 st sadlar. Stallet har förutom en fin dansloge ytterligare en rejäl loge med plats för bland annat foder och förvaring.
Smedjan är ombyggd till ett praktiskt litet isolerstall med 2 boxar.  
Ridhuset är 20x80 m och har fibersandunderlag och automatisk takbevattning, domartorn, toalett och mindre läktare.


Strax intill ligger den upplysta utebanan (20x60 m) och rundbanan. Uteridbanan har automatisk bevattning. Terrängbanan är i fint skick och sträcker sig genom flera sommarhagar.
Cafeterian vid ridhuset tar emot cirka 50 gäster, har godkänt kök samt en liten korridor med ytterligare två rum, litet kök och dusch.

Marken uppgår till ca 56 ha varav 2 ha är grusade hagar och 43 ha är sommarhagar/vall.  11 ha avser skog. Ett närliggande arrende av vall finns också som uppgår till 18 ha.  De grusade vinterhagarna har permanent uppvärmt utevatten. Det finns också indraget sommarvatten till alla stora sommarhagar.


En stor maskinhall om 200 kvm finns också som är perfekt för förvaring av gårdsmaskiner.
Alla byggnader, hagar, stall, ridhus, el och ytskikt mm är löpande renoverade och underhållna och är i mycket bra skick. Bilaga finns.

Säva Ridcenter AB hyr in sig på gården. Det är en välskött ridskola med 40 hästar och ca 400 elever i veckan, samt 5 inackorderingar. Verksamheten kan säljas separat om önskemål finns.
Inom området finns en aktiv ridvägsförening och många fina ridvägar.

 

VÄXANDE ORT MED NÄRHET TILL VATTEN

Örsundsbro är en växande ort med levande näringsliv. Här finns många småföretagare och möjlighet till att köpa närproducerad mat och hantverk. Örsundsbro har en liten båtklubb och man kan ta sig till Alstasjön med ett fint utomhusbad eller till Mälaren. I centrum finns det bland annat förskolor, grundskola, mataffär, frisör, färgaffär, gym, restauranger och caféer och en aktiv idrottsförening.

 

KOMMUNIKATION

Gården ligger längs med riksväg 55 och har ett bra geografiskt läge för att snabbt ta dig till lite större närliggande städer. 
Till Uppsala tar det ca 20 min med bil,  till Enköping ca 25 min och Stockholm når du på drygt en timma.
Även goda bussförbindelser finns.

bottom of page