top of page

Harby Solstugan | ESKILSTUNA

Välkommen till Solstugan!
Det här är en perfekt gård för dig som vill ha en gård i behändig storlek med hästar hemma utan att behöva sadla om till lantbrukare på heltid.

PRIS: Utgångspris 4 400 000 kr      Budgivning pågår!

OMRÅDE: Kjula, ESKILSTUNA

BOSTADSTYP: Gård
BOAREA: ca 100 m²

ANTAL RUM: 3 rok

DRIFTSKOSTNAD: 54 000 kr/år med 2-3 personer i hushållet samt 2 hästar
TOMTAREA: 2 ha
BYGGÅR: 1849

VISNING: 6/12. Tag kontakt för att boka din privata visningstid!

Objektbeskrivning

Onlinevisning:

Klicka för större format.

Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:

Hästgård med 11 boxar och övernattningslägenhet

Det gamla huset från 1800-talet har en boyta på ca 100 m2 och har renoverats löpande. Två nya altaner byggdes 2019 i söder- och österläge, samt en ny farstu. Man har även bevarat de gamla trägolven i flera av rummen samt den murade gamla öppna spisen.
På tomten ligger även en vedbod samt en jordkällare.

Stallet ligger bara ett stenkast bort från huset och byggdes 2004. Här finns 11 boxar, foderutrymme, skötarplatser och en uppvärmd sadelkammare med luftvärmepump.
Stallet har flera förvaringsutrymmen samt en övernattningslägenhet med egen ingång. Övernattningslägenheten har ett litet kök med matplats, ett litet allrum samt ett sovloft. Perfekt att hyra ut, använda som arbetarbostad eller kanske som bostad för tonåringen i huset.
Fastigheten är även försedd med solpaneler.
Det mesta av gårdens ca 2 ha används till hagar. En av hagarna används som paddock 30x50 och i närliggande område finns flera bra ridvägar i skogen.  Bara 10 min bort ligger hästcentret Arphus där det regelbundet anordnas träningar och kurser.
Om den här hästgården är något för dig, tveka inte att höra av dig till mäklaren för mer information!

Närhet till natur och E20

I området finns mycket natur, fina ridvägar och flera gårdar. I Kjula som ligger ett par kilometer bort finns förskola, skola och kyrka. Det tar ca 13 min in till Eskilstuna där det finns välsorterade matbutiker, skolor, förskolor, klädesbutiker mm.

bottom of page