top of page

Stora Lövhult | SÅLD

Välkommen till Stora Lövhult!
Mellan Eskilstuna och Kungsör finner du den här hästgården. Det här är den lilla gården med stor charm. En perfekt möjlighet för dig som vill leva gårdsliv, men med en storlek som inte kräver gårdsjobb dygnet runt.


Här finns ett stall med tre boxar, hus för uthyrning, hagmarker och ett fantastiskt hus med flera kakelugnar och många vackra detaljer bevarade.

PRIS: SÅLD

OMRÅDE: Stora Sundby

BOSTADSTYP: Gård

HUVUDBYGGNAD:  225m2 
TOMTAREA:  15 700 m2 
ANTAL RUM: 6 rok
BYGGÅR: 1929

DRIFTKOSTNAD:  

VISNING: SÅLD

Onlinevisning:

Klicka för större format.

Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:
Lantlig idyll med eget stall

Det vackra huset från 1900-talets början har en pampig entré, stora kastanjeträd, en inglasad veranda och handgjorda, spröjsade fönster.
På bottenvåningen finns ett bibliotek, en rymlig matsal med eldstad, ett sällskapsrum samt ett vilorum. Köket är ett arkitektritat Marbodalkök med köksö och vitrinskåp. Gasspis och vitvaror är från 2020 och här har man lyckats skapa ett modernt kök men ändå behållit den lantliga charmen. En vacker gammal vedspis finns bevarad i köket. Vackra trägolv finns genomgående i huset och flera dekorativa och fungerande kakelugnar.


På samma plan finns även ett helkaklat badrum med bubbelbadkar, dusch och ångbastu. Vid grovingången finns tvättstuga och flera garderober som skapar bra förvaringsmöjligheter.
På övervåning finns ett ljust och fräscht allrum/kontor med utgång till balkong. Två sovrum samt förråd finns på samma plan.

Genom utgång från groventrén når man det stora trädäcket med pool för lata dagar. Här finns plats både för solsängar och matgrupp och det inglasade uterummet är perfekt för dagar med lite sämre väder.
Tomten är lummig med åldrande träd, växtligheter och hagmark. På fastigheten finns även ett litet hus om ca 60 kvm som idag hyrs ut. Även en charmig gammal bagarstuga finns på tomten.

Stallet har tre boxar och en uppvärmd sadelkammare. En perfekt storlek på stall för dig som drömmer om att kunna ha dina egna hästar hemma. 
Precis intill ligger en inhängnad paddock med vackra, smidade entrégrindar.
En stor carport som rymmer gårdmaskiner och flera förrådsbodar finns också på fastigheten.

Den här är en gård i behändig storlek som passar många. Det pampiga huset och den stora charmen gör det lätt att tycka om och bekvämligheter som bl.a pool och ångbastu skapar en känsla av en egen liten oas på landet.
Har du drömt om att flytta ut på landet men ändå ha nära till stan? Att kunna ha egna hästar betandes utanför fönstret? Tveka då inte att höra av dig för att få mer information om denna lilla pärla!

 
Närområde

Stora Sundby har mycket natur och ligger precis vid Hjälmaren. I Stora Sundby finns förskola, grundskola, matbutik och det vackra slottet, Stora Sundby slott. Slottsparken är öppet för besökare och på sommaren håller slottscaféet öppet. Man erbjuder även jakt med ett rikt och varierat utbud av vilt och jaktformer. I Västermo finns en bygdegård som ordnar olika aktiviteter.

Kommunikation

Det tar ca 30 min med bil till både Eskilstuna och Katrineholm och ca 1,5 tim med bil till Stockholm. Till Kungsör tar det ca 15 min med bil, där finna även direkttåg till Stockholm.

bottom of page