top of page

Toppviken 1 | Strängnäs

Välkommen till Toppviken 1!
På Aspö i Strängnäs hittar du den här fantastiska lilla lantbruksgården på ca 5 Ha. Gården ligger helt ostört och läget är fantastiskt med Mälaren precis utanför dörren.

PRIS: SÅLD

OMRÅDE: Aspö, Strängnäs

BOSTADSTYP: Lantbruk / Fritidshus
BOAREA: 110 m² + Gästhus

ANTAL RUM: 5 rok

DRIFTSKOSTNAD: 
TOMTAREA: 44 485 kvm
BYGGÅR: 1909

VISNING: SÅLD

Onlinevisning:

Klicka för större format.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:

Fantastisk vy över Mälaren

Huset har en behändig storlek och lämpar sig därför både som fritidsboende eller  permanentboende. Det lite större huset ligger på höjden och har en härlig vy över tomten och sjön. Precis intill vattenbrynet ligger även en gäststuga med två bäddar. Marken uppgår till drygt 5 ha och till det hör både vatten, skogsmark samt åkermark. På marken finns en ladubyggnad samt flera små förvaringsbodar.
Huset har tre stycken sovrum, ett rymligt kök med matplats, ett allrum med stora panoramafönster ut mot vattnet och kvällssolen samt ytterligare ett rum som kan användas som t.ex. kontor eller sovrum. Det finns även en matkällare och en groventré med skafferi och tvättmöjligheter. I anslutning till köket finns också en inglasad altan som skyddar både mot vind och sol. Här kan du sitta inpå sensommaren och njuta  av den omgivande naturen och det glittrande vattnet.
Nere vid vattnet finns även två stycken bryggor. Här kan du lägga till med båt, fiska eller ta ett svalkande dopp. 

Det här är ett unikt läge att kunna förvärva en sjötomt mitt i Sörmland och dess vackra natur. 
Har du fler funderingar är du välkommen att höra av dig till mäklaren för mer information!

Närhet till vatten, natur och kultur

Aspö är en ö i Mälaren i Strängnäs kommun. Här har du nära till naturen och vattnet finns inte längre än ett stenkast bort vart du än befinner dig. I Strängnäs finns mycket att se och göra. Här kan du besöka Gripsholms slott, Mälsåkers slott och Strängnäs domkyrka som ger en inblick i Sveriges historia och strax utanför Strängnäs finner du Arsenalen, Sveriges försvarsfordonsmuseum som visar årtionden av fascinerande militärhistoria. Här finns även naturreservat där man kan se havsörnar.
Njut också av Strängnäs och Mariefreds pittoreska stadskärnor. Med Mälaren mitt i stan är det alltid liv och rörelse längs strandpromenaderna och passa på att upptäcka ett charmigt affärsliv i kombination med caféer och restauranger.
För den friluftsintresserade finns inte allt för långt borta Sörmlandsleden och möjligheten att glida fram i en kanot i Marvikarna. Pilgrimsleden på Fogdön, som möter Gyllenhjelmsleden från Eskilstuna är populär både för vandrare och cyklister och på Selaön finns lämningar från vikingatiden såväl som flera cykelleder. Du kan också besöka Hornuddens trädgård som är ett prisbelönt Eko-café i fantastisk miljö med råvaror från den egna gården. Här finns även en gästhamn och små aktiviteter för barnen. På Tosterön finns både förskola samt grundskola.

Från Toppviken 1 tar det ca 20 minuter med bil eller båt in till Strängnäs, det tar även ca 20 min till Enköping. Ca 4 km bort ligger Aspö Handel, där man kan tanka eller göra loppisfynd, handla mat samt husgeråd eller ta en fika. Till Stockholm ca 1 timme.

bottom of page