top of page

Väst-Tibble Gård | Bro - Håtuna

Håtunavägen 6

Endast en halvtimme från Stockholm ligger detta magnifika sekelskifteshus på en vacker hästgård.
Tillhörande fastigheten finns ett stall med fem boxplatser, två utedrifter, en lummig parkliknande trädgård, stora hagar samt en väl tilltagen ridbana med paddex-underlag.  Marken uppgår till 11 270 kvm.
Huset är välskött och smakfullt inrett i herrgårdsstil. Det är genomgående vackra gamla trägolv i alla rum, högt i tak och väl planerat för en stor familj.
Här kan du bo på landet med hästarna hemma  och ändå ha närhet till Stockholm.

PRIS: SÅLD

OMRÅDE: Bro - Håtuna

BOSTADSTYP: Gård
BOAREA: 300 + 25 m²

ANTAL RUM: 8 rok

DRIFTSKOSTNAD: 70 634 kr/år
TOMTAREA: 11 270 kvm
BYGGÅR: omkring 1850-talet

VISNING: SÅLD

Energideklaration

Objektsbeskrivning

Ritning stall

Onlinevisning:

Klicka för större format.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Hitta rätt:

Mer överblick: Klicka mellan karta och satellitbil eller zooma.

Beskrivning:

Fantastisk sekelskiftesvilla på hästgård

När man kliver in genom de dubbla spegeldörrarna vid entrén kommer man in i den luftiga hallen med breda furutiljor. På det här planet ligger det trevliga köket som är smakfullt renoverat med den gamla charmen bevarad. Vitvaror från Miele och spisen från SMEG.
Här ligger även biblioteket/Tv-rum där man kan  slå sig ner i ro framför den fina öppnaspisen med kamin. Rakt in från hallen ligger tre rum i fil. Den stora, ljusa matsalen, ett trevligt sällskapsrum med ytterligare en eldstad, en salong. Här finns vacker gammal fiskbensparkett i alla tre rummen och de stora fönstren ger ett härligt ljusinsläpp. Från sällskapsrummet  finns utgång till en kalkstenslagd terrass med dubbeltrappor på husets baksida med fantastisk utsikt  över gården och den böljande omgivningen.

Från hallen leder en bred trappa upp till övervåningens allrum/kontor. Även det med breda furutiljor. På det här planet finns fyra stycken sovrum, ett dressingroom, en klädkammre och flera garderober med gott om förvaring. Här finns ett stort, fräscht badrum från 2007 med vitt kakel och mörkt klinker på golvet. Här finns även badkar, dusch, dubbla handfat och bastu som snabbt värms upp.

I ena delen av källaren finns två härligt vitputsade källarvalv, en vin-/matkällare och en sällskapsdel inredd med rustika möbler för sällskapliga stunder. I denna del finns även en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt ett stort torkskåp. Tvättstugan har klinkergolv med golvvärme och här finns även bänkar med plats för förvaring. I den andra delen av källaren, dit en gammal välanvänd tegeltrappa leder ner, finns ett pannrum med bergvärmepump. I källarplanet finns även garaget med plats för en bil.


Den egna marken + arrendet lämpar sig för upp till 10 hästar
Intill ridbanan finns även ett nymålat gästhus med sovloft. Där finns också en äldre lekstuga som nu används som hundgård. 
Den här gården har ett fantastiskt läge för dig som vill bo i herrgårdsmiljö på landet men ändå med närhet till storstan.

 

Idag bedrivs verksamhet med Islandshästar på gården. Stallet har snedtak så takhöjden varierar i de olika boxarna. Vid lägst punkten är takhöjden 2,4 m, vilket är godkänt för de inhysta hästarna och vid högsta punkten är takhöjden 3,1 m. Stallet har fyra enhästboxar och en gruppbox för två hästar. Enhäst boxarna är 7,5 samt 9 kvm och gruppboxen är 12 kvm. Boxarna är godkända för de hästar som förvara där idag. Ligghallen är godkänd för fyra hästar.

Den som förvärvar Väst-Tibble har också möjlighet att förvärva grannfastigheten som säljs separat.  Grannfastighet är inredd som två separata lägenheter, på en härlig trädgårdstomt.

Närhet till både Stockholm och naturen

I närområdet finns flera trevliga badplatser. Bl.a Vallbyvik, Bålsta samt Bro. Här finns vacker natur med fina promenadvägar i skog och mark. Här finns också flera fina golfbanor, bl.a. Bro Hof. Vintertid finns finns skid- och långfärdsskridskospår. På gården bredvid finns en liten lanthandel med gårdens produkter. 
Det finns förskolor samt skolor inom bara några kilometers avstånd och i Bro som ligger 8 km bort finns gymnasieskola. I Bro finns flera affärer, vårdcentral , apotek samt en simhall med äventyrsbad.

Det finns bra kommunikationer och du tar dig snabbt upp på E18 på bara några minuter. Det tar ca 30 min till Arlanda med bil.
Närmaste pedeltågstation finns i Bro 8 km bort och det tar 30 min in till Stockholm central. Busshållsplats finns ca 1,9 km bort.

Detta är ett unikt boende, nära till naturen för dig som vill bo i Herrgårdsmiljö och ha hästarna hemma i eget stall.

bottom of page